8 redenen waarom Chili een top reisbestemming is!

Lonley Planet heeft Chili uitgeroepen tot een van de beste reisbestemmingen van 2018. Waarom? Dat lees je in deze blog.

1. Chili: veelzijdig vakantieland
Chili is het langste land ter wereld en kent vele contrasten. De kustlijn van Chili ligt aan de Stille Oceaan en daarom vind je er bijna 6500 kilometer aan stranden. Daarom zal je het ook niets verbazen dat het land geliefd is onder menig surfer. Maar Chili is veelzijdig en kent vele contrasten. Hou je van hiken? Dan zal je onder de indruk zijn van de prachtige ruige natuur in het Andesgebergte en het Patagonië gebied. Huur een auto en ontdek Chili zelf!

2. Nog niet toeristisch
In vergelijking met de andere landen in Zuid-Amerika is Chili nog relatief rustig. Je zult zeker niet de enige toerist zijn die het land bezoekt, maar het is er nog lang niet zo druk als in Peru of Argentinië.

3. Veiligste land van Zuid-Amerika
Wil je graag backpacken of een rondtrip maken in Chili? Dat is geen probleem! Wist je dat Chili behoort tot een van de veiligste landen van Zuid-Amerika. Natuurlijk moet je, net zoals in de rest van de wereld, in grote steden wel goed op je spullen letten.

4. Betaalbaar
Een vliegticket naar Chili is misschien wel een investering, maar verder hoef je niet veel meer uit te geven. De hotels zijn niet al te duur en bovendien kun je ook goedkoop eten en drinken. Hierdoor is Chili ook het ideale backpack land, doordat het goedkoop is kun je ook langer in het land vertoeven.

5. Vriendelijke bevolking
De Chileense bevolking is vriendelijk maar spreken nog niet heel goed Engels. Ondanks de taalbarrière proberen ze er wel alles aan te doen om het de toerist zo aangenaam mogelijk te maken. Ze zijn bijvoorbeeld erg behulpzaam in het openbaar vervoer, waardoor het reizen in Chili nog makkelijker wordt.

6. Bezoek Paaseiland
Ondanks het Paaseiland een behoorlijk eind uit de richting ligt, behoort het officieel tot Chili. Het is een mysterieus eiland, want niemand weet hoe de prachtige Moai-beelden daar terecht zijn gekomen. Ben je nieuwsgierig naar het eiland? Combineer dan een rondreis door Chili met een uitstapje naar het prachtige Paaseiland. Naast de Moai-beelden vind je er ook onder andere prachtige parelwitte stranden.

7. Bezoek het Nationaal Park Torres del Paine
In Chili vind je verschillende prachtige Nationale Parken, waarvan Torres del Paine misschien wel de mooiste is. Hier vind je prachtige bergen die je in enkele uren kunt beklimmen. Hierdoor zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld. Wat ons betreft mag het uitzicht vanaf de toppen van de bergen in Torres del Paine niet ontbreken aan je reis in Chili.

8. Chili is leuk voor iedereen
Kortom, er valt genoeg te doen in Chili. En het leuke is dat het land voor iedereen geschikt is. Of je nu een gezin hebt met kinderen of dat je net afgestudeerd bent en op backpackreis wilt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *