Backpacken in Peru levert je prachtige ervaringen op

Peru is een prachtig land. Niet elk land is even geschikt om te backpacken, maar backpacken in Peru is zeker een goede mogelijkheid als jij binnenkort je rugtas wilt pakken. Er zijn veel factoren die dit land zo geschikt maken om te backpacken. Zo ben je in Peru bijvoorbeeld behoorlijk veilig vergeleken met veel andere landen in Zuid-Amerika. Er valt in Peru ook ontzettend veel te zien waardoor het erg aantrekkelijk wordt om af te reizen naar dit mooie land. Wij vertellen je in dit artikel graag meer over backpacken in dit prachtige land.

Welke kosten kan je verwachten tijdens het backpacken in Peru?

Wat backpacken zo aantrekkelijk maakt, is dat je eventjes al je dagelijkse zorgen kunt vergeten. Het is daarom absoluut niet de bedoeling dat jij je tijdens je reis zorgen moet maken over je financiële situatie. Backpacken gebeurd daarom eigenlijk vooral in vrij goedkope landen. Vandaar dat de meeste landen in Zuid-Amerika en Azië aantrekkelijk zijn om in te gaan backpacken. Of dat in Peru heel anders is? Nee, Peru is zelfs een van de goedkopere landen in Zuid-Amerika. Heb jij weinig eisen? Dan kan je tijdens het backpacken in Peru al gemakkelijk rondkomen van €45 per dag. Wanneer je graag iets meer luxe hebt of wel van een feestje houdt, dan kan dit natuurlijk wel oplopen, maar dit geldt natuurlijk altijd tijdens het backpacken.

Hoe veilig is het backpacken in Peru nou precies?

Zoals we eerder al aangaven is Peru een relatief veilig land om in te gaan backpacken. Zo heb je er bijvoorbeeld geen last van burgeroorlogen. Peru is echter wel een land met vrij veel criminaliteit, zeker vergeleken met westerse landen. Houdt je spullen daarom goed in de gaten, vooral wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer! Vooral in de bussen wordt erg veel gestolen. Als backpacker met een camera om je nek ben je natuurlijk al snel een doelwit. Zorg er daarom voor dat je de camera opbergt wanneer je deze even niet nodig hebt.

Wat valt er te zien in Peru?

Tijdens een rondreis in Peru valt er heel wat te zien. Zo heb je er verschillende natuurgebieden. Bergen, stranden, de jungle en woestijn, in Peru valt er echt héél veel te zien! Ben jij iemand die het fantastisch vindt om veel verschillende planten en dieren te zien? Dan zal de jungle van Peru een fantastische bestemming voor je zijn. Lig je graag ook een aantal dagen aan het strand? Ook dan zal het backpacken in Peru zeker geen teleurstellende ervaring zijn. In het land heb je prachtige stranden waar we in het westen jaloers op zijn.

Naast dat de natuurgebieden in Peru ontzettend mooi zijn, heb je er ook nog eens fantastische steden. Zo zijn plaatsen als Iquitos en Máncora absoluut een bezoek waard. Máncora is een prachtige badplaats waar je heerlijk tot rust kunt komen. Iquitos is een grote stad, maar alleen per boot of vliegtuig te bereiken. Dit is natuurlijk heel apart om te zien. Wij wensen je veel succes tijdens het backpacken in Peru.