De Ardennen: wandelen, lekker eten en prachtige natuur

Ik word ook weer een dagje ouder. Mijn vrouw ook. We zijn niet meer zo avontuurlijk als vroeger toen we nog regelmatig vliegtuig pakten naar verre bestemmingen als Canada, Australië en Chili. Afgelopen jaar zijn we dichterbij huis gebleven en hebben we het rustiger aan gedaan. Zoals je aan de titel van het artikel al kunt lezen zijn we in de Ardennen gebleven.

De Ardennen kent vele voordelen. Ten eerste is het lekker dichtbij. Dus niet 14 uur in een vliegtuig zitten. Maar gewoon met eigen vervoer is mogelijk om er in een paar uur te zijn. Geen dure parkeren op Schiphol, geen taxi nodig. Gewoon makkelijk en fijn. Verder is het eten natuurlijk fantastisch. Zodra je zuidelijker reist in Europa wordt het eten steeds beter naar mijn mening en dat is zeker zo in België t.o.v. Nederland. De Belgische speciaal bieren zijn al een reden om er naar af te reizen. Dan de ontspanning en recreatie mogelijkheden in de Ardennen zijn meer dan voldoende. Op onze leeftijd zijn we meer van het wandelen dan van meer extreme activiteiten, en wandel mogelijkheden troef in de prachtige Ardennen.

We gingen dus op zoek naar een fraaie camping in de Belgische Ardennen met voldoende paadjes om te wandelen. Naast een rivier zou ook fijn zijn, gewoonweg omdat we zo houden van het geluid van een kabbelend riviertje, dat is super rustgevend.

Uiteindelijk vonden we: website. Dit leek ons wel wat een all-in verzorgd wandelweekend. Je hoeft alleen nog maar op te dagen en mee te wandelen. De accommodaties zien er luxe uit. Eten wordt verzorgd en alles wat je maar nodig zou hebben. Ervaren gidsen natuurlijk die de beste routes kennen om de flora en fauna van de Ardennen te ontdekken.

We hebben vele mooie dingen gezien, de natuur zelf, maar ook dieren zoals herten en everzwijnen. Waren net te laat voor een foto helaas, die dieren blijven niet bepaald stilstaan om te poseren natuurlijk.

Enfin, al met al een geslaagde vakantie dankzij Barvaux. En zeker voor herhaling vatbaar want er zijn nog vele paadjes die we nog niet gezien hebben maar zouden kunnen gaan verkennen een volgende keer misschien wel op onszelf.