De zes voornaamste doeleinden voor drones

De laatste jaren zijn drones ontzettend populair. Misschien denk je bij het woord ‘drone’ alleen aan je kleine broertje die met een drone aan het stunten is, of aan bekende YouTubers die vette beelden schieten met professionele drones. Echter hebben drones zo veel verschillende doeleinden en kunnen ze voor de meest uiteen lopende dingen ingezet worden.

Luchtfoto- en videografie

Zoals hierboven genoemd is dit een van de meest voorkomende redenen om een drone te kopen. Je krijgt de meest unieke beelden en krijgt dingen te zien die je normaal nooit ziet. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen bakken met geld neerleggen om zo’n professionele drone met camera te kopen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan makelaars die met behulp van drones vanuit de lucht mooie foto’s maken van huizen.

Landbouw, flora en fauna

Voor agrariërs is het ontzettend handig om drones te gebruiken als het gaat om landbouw of vee. Zij kunnen in een mum van tijd hun gewassen en dieren controleren. Zo hoeven zij niet elk klein stukje langs te gaan en te kijken. Scheelt een hoop tijd en werk.

Bezorging

Diverse bedrijven zijn er al mee bezig om drones in te zetten. Zo is Amazon daar al jaren mee bezig, en ook DHL denkt na over het inzetten van drones. Maar niet alleen pakketdiensten willen hier mee werken, ook bedrijven die bijvoorbeeld pizza bezorgen willen drones gebruiken om bezorging een stuk sneller en gemakkelijker te maken.

Films

Je hebt vast eens een film gezien waarin ze vanuit de lucht opnames maken. Dit is niet nieuw, voorheen werd dit altijd gedaan door middel van bijvoorbeeld helikopters. Wat een gedoe was dat toen. Nu is het mogelijk om een drone de lucht in te sturen en op die manier veel sneller en makkelijker diezelfde beelden te schieten. In vergelijking met vroeger is het ook nog eens een stuk voordeliger.

Journalistiek

In de journalistiek bieden drones echt een uitkomst. Journalisten komen ter plaatse en kunnen via een heel ander perspectief vastleggen wat er gebeurd is. Zo kan er sneller in kaart worden gelegd wat er aan de hand is.

Veiligheid

Drones hebben zicht op alles wat gebeurt. Het is dus niet ondenkbaar dat drones worden gebruikt in plaats van reguliere beveiligingscamera’s. Op die manier wordt de veiligheid van medewerkers verbetert, en tegelijkertijd zijn drones er een stuk sneller bij mocht het nodig zijn.