Deze 3 wijnlanden moet je ontdekken

Als je een wijnliefhebber bent, zul je op vakantie ongetwijfeld weleens een wijngaard hebben bezocht. Natuurlijk zijn wij allemaal bekend met een aantal grote wijnlanden, zoals Frankrijk, Italië en Spanje. De meest bekende en beroemde wijnen komen natuurlijk uit deze streken en in deze landen wordt ook een groot deel van de wereldproductie gemaakt. Maar er zijn een aantal landen die jij als wijnliefhebber echt moet bezoeken. Wij geven jou onze top 3.

Hongarije

Hongarije is een land met een schitterend landschap, een rijke historie en is door de eeuwen heen geroemd om zijn goede wijnen. Al sinds de Romeinse tijd werd er in de regio van Hongarije veel wijn geproduceerd. Een groot deel van de wijnen is wit, en ze zijn vaak zoet. Deze zoete wijnen zorgen voor heerlijke wijn-spijscombinaties met de pittige Hongaarse gerechten. Enkele bekende Hongaarse wijnen zijn de Tokaj wijnen en de Bikaver, die ook
wel stierenbloed genoemd wordt. Naast gangbare wijnen, vind je in Hongarije veel traditionele wijnen. In het westen kan je van wijn genieten in de regio van het prachtige Balatonmeer, in het zuidelijke deel van Hongarije kom je in de buurt van de szekzard wijnregio. Wil je de bekende Eger en Tokaj wijnen uitproberen? Dan moet je in het oostelijk deel van Hongarije zijn.

Argentinië

Lange tijd was Argentinië is als wijnland niet geliefd. De wijnen werden gemaakt voor de massa geproduceerd en de wijn werd ook vooral door de eigen bevolking gedronken. In de loop van de jaren negentig kwam hier verandering. Er werd meer wijn geproduceerd en er werd meer gestuurd op kwaliteit. Vandaag de dag produceert Argentinië zo’n 1,5 miljard liter wijn per jaar, een vijfde deel daarvan is bestemd voor de export. Argentijnse wijn is heel divers en bestaat uit verschillende soorten druiven, zoals de Malbec, Shiraz, Bonarda en Cabernet Sauvignon. De wijnbouw bevindt zich met name in het westen op de Oostelijke helling van het Andes gebergte. Reis je vanuit Buenos Aires? Dan kan je richting de Andes reizen via La Pampa, Mendoza en San Juan. Je bevindt je dan midden in het wijngebied van Argentinië. Bekende wijnhuizen uit Argentinië zijn Fabre Montmayou, Trivento en San Felipe.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrikaanse wijn wordt steeds populairder. Veel van de Zuid-Afrikaanse wijnen vind je in het schap bij de supermarkt. Dit komt deels doordat een groot deel van de Zuid-Afrikaanse wijnen toegankelijk zijn voor een breed publiek. Maar dat wil niet zeggen dat het geen kwaliteitswijnen zijn. De meest gebruikte druivenrassen zijn Chenin Blanc, Colombard, Shiraz en Sauvignon Blanc. De Zuid-Afrikaanse wijnregio’s zijn verdeeld over 6 verschillende regio’s. De grootste wijngebieden bevinden zich in de Westkaap en de Noord- Kaap. Enkele bekende, goede Zuid-Afrikaanse wijnen zijn van de wijnhuizen Stellenbosch, Braai en Bon Courage.