Een stedentrip naar het prachtige Gent

Ben je op zoek naar een leuke stedentrip? Zoek niet verder! Het Belgische Gent heeft namelijk een hoop moois te bieden. Boek samen met je partner een romantisch hotel in Gent en laat je heerlijk verwennen. Of boek samen met je vrienden een hostel en ontdek samen de prachtige stad. Met wie je ook op een stedentrip gaat, wij hebben drie bestemmingen in Gent voor je op een rij gezet die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek.

Het historische stadscentrum

Het stadscentrum van Gent is zeker een bezoek waard. In dit centrum vind je namelijk veel middeleeuwse gebouwen. Je zult in het centrum zeker je ogen uitkijken. Naast het feit dat het centrum er prachtig uitziet, is het ook enorm gezellig. Je kunt in centrum goed winkelen, lekker eten en er zijn regelmatig markten. Het historische centrum is volledig autovrij, je kunt dus heerlijk winkelen zonder dat er auto’s langs je heen rijden. Parkeren is echter geen probleem, er zijn genoeg parkeergarages in de buurt.

Een boottochtje over de Leie

Tijdens je bezoek aan Gent is het ook zeker leuk om een boottochtje te maken over de Leie. De bekendste opstappunten voor de boottocht zijn de Graslei en de Korenlei. Op deze kades vind je enorm veel gezellige terrassen en net als in het stadscentrum staan hier prachtige middeleeuwse gebouwen. Tijdens de boottocht kun je de sfeer van Gent écht ontdekken. De boten varen het hele jaar rond. Ook in de winter geniet je dus van een boottocht rond Gent.

Kasteel Gravensteen

In het midden van Gent staat het middeleeuwse kasteel Gravensteen. De binnenplaats van het kasteel is gratis te bezoeken en vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het stadscentrum. Om het kasteel binnen te gaan moet je een kaartje van tien euro kopen, maar dit is zeker je geld waard. In het kasteel ontdek je namelijk enorm veel over de geschiedenis van Gent. Ook worden er geregeld evenementen in het kasteel georganiseerd. Zeker tijdens de kerstperiode is er veel te beleven in het kasteel.