Ga je op vakantie? Laat je woning veilig achter

De vakantieperiode is weer in volle gang. Half Nederland trekt weer richting het zuiden om daar vakantie te vieren. Maar wat de helft vergeet is dat dit ook het moment is voor inbrekers om toe slaan in de verlaten huizen. Vooral in de maanden juli en augustus weten inbrekers hun slag te slaan. In deze blog lees je een aantal tips, waarmee je kan voorkomen dat er wordt ingebroken tijdens je vakantie. Natuurlijk kun je het nooit 100% voorkomen, maar je maakt in ieder geval je woning minder interessant voor de inbrekers.

Buitenverlichting

Als eerste is het belangrijk dat je buitenverlichting in orde is. Een inbreker houdt er natuurlijk niet van om in het donker te worden gezien of om in de schijnwerpers te werken. Wanneer je een buitenlamp ophangt zal dit de inbrekers zeker afschrikken. Met een buitenlamp met bewegingssensor lijkt het in het eerste opzicht donker. Maar zodra de lamp beweging detecteert, zal deze automatisch aanspringen. Bijkomend voordeel is dat dit soort lampen niet de hele avond branden, waardoor je energie bespaart.

Toegankelijk

Ongemerkt maak je het soms dieven soms erg makkelijk om in te breken. Denk bijvoorbeeld aan een poort die je vergeten bent te sluiten naar de achtertuin. Of een ladder die nog in de tuin ligt of tegen de gevel staat. Middels een ladder kunnen inbrekers namelijk gemakkelijk via een raam naar binnen klimmen. Controleer daarom ook altijd of je alle ramen goed gesloten hebt. Tot slot kun je eventueel een alarm op je huis laten installeren.

Binnenverlichting

Wanneer je woning vroeg in de avond nog donker is, dan is het voor de inbreker waarschijnlijk dat je niet thuis bent. Van buiten is dit natuurlijk gemakkelijk te zien. Je kunt dit eenvoudig oplossen door de binnenverlichting in je woning aan te sluiten op een tijdschakelaar. De schakelaar kun je op verschillende tijden instellen, zodat op het ene moment de verlichting in de woonkamer brandt. En op een later tijdstip de verlichting op de bovenverdieping. Hierdoor geef je het gevoel dat er iemand thuis is.