Groepsreis organiseren? Dit is wat jij moet weten

Je kunt natuurlijk alleen met je gezin, een vriend(in), familielid of partner op vakantie gaan, maar het kan ook ontzettend leuk zijn om met een grote groep vrienden of je hele familie op vakantie te gaan. Goed, het heeft wel wat meer voeten in de aarde om dit te organiseren, maar als dit allemaal geregeld is gaan jullie ongetwijfeld een paar geweldige dagen tegemoet. Wij helpen je op weg om van je groepsreis of familieweekend een succes te maken.

Luister naar ieders wensen

Hoe groter de groep, des te meer voorkeuren. Neem daarom allemaal ook de tijd om naar ieders wensen te luisteren. Je wilt niet te maken krijgen met scheve gezichten omdat iemand zich niet gehoord voelt. Dat is niet echt bevorderend voor de sfeer. Wijs daarom als groep een voorzitter aan die alles noteert op het gebied van wensen over bijvoorbeeld de accommodatie, het programma en het eten. Deze voorzitter gaat dan op zoek naar een aantal opties voor een reis die past bij iedereen in de groep. Plan bijvoorbeeld drie momenten waarop je samenkomt als groep om te vergaderen over de reis. Tijdens de eerste bijeenkomst inventariseert de voorzitter de wensen, bij de tweede meeting kiezen jullie de reis en bij de derde vergadering bespreken jullie de rest van de reis.

Bespaar op de kosten

Bij een groepsreis kan je het net zo duur maken als je zelf wilt. Maar het is verstandig om zo veel mogelijk te besparen op de kosten. Kook bijvoorbeeld elke dag zelf een maaltijd en ga op de laatste avond om de vakantie af te sluiten met elkaar uit eten. Is er niet voldoende kookgerei aanwezig in de accommodatie? Spreek dan met de mensen die verantwoordelijk zijn voor de maaltijden af om pannen en andere keukenspullen mee te nemen. Wat de accommodatie kan je het ook zo duur maken als je zelf wilt. Maar we raden je zelf aan om een vakantiehuis te huren. Deze zijn groot genoeg en grote kans dat iedereen een eigen kamer heeft. Hiervoor hoef je niet per se naar het reisbureau, ook online kan je een vakantiehuis voor 20 personen (of meer) boeken op verschillende locaties.

Zorg voor voldoende entertainment

De een vindt luieren aan het zwembad vakantie, de ander geniet pas als de agenda bomvol staat met activiteiten. Zorg daarom als groep dat jullie ook genoeg entertainment hebben. Houd hierbij wel rekening met het weer, niemand zit te wachten op uren wandelen in de brandende zon of in de regen. Plan bijvoorbeeld één activiteit overdag. Daarnaast is het leuk om na het eten nog gezellig iets met z’n allen te doen zoals een quiz of een ander spel. Zorg dan wel dat je deze spellen ook meeneemt in de bagage. Bereid je goed voor en maak voordat de reis begint een programma van dag tot dag.