Heerlijk ontspannen aan de Costa Brava

Al jaren is de Costa Brava in Spanje voor veel Nederlandse toeristen een van de favoriete vakantiebestemmingen. Deze regio in het noorden van Spanje heeft eigenlijk was te bieden wat veel mensen zoeken in een vakantie. Het heeft kilometers kustlijn, erg gezellige badplaatsen en een prachtige omgeving waar je je ogen uitkijkt. Bovendien zijn ze in deze regio goed voorbereid op de vele toeristen die hier jaarlijks komen. Vanaf de grens met Frankrijk tot aan Barcelona vind je vele populaire bestemmingen waar je veel mooie hotels vindt, maar ook zijn er voldoende campings en vakantieparken aan de Costa Brava te vinden. Voor ieder wat wils dus.

Leuke dorpjes om te bezoeken

Langs de kust van de Costa Brava vind je erg veel leuke bestemmingen. Van bruisende badplaatsen tot authentieke visserdorpjes, het is een prachtig gezicht. Bestemmingen als Blanes, Santa Susanna, Platja d’Aro en Rosas zijn erg populair onder Nederlandse toeristen, omdat het hier heerlijk vakantie vieren is. Ben je een liefhebber van zon, zee en strand, dan zit je hier goed. Vanwege het Middellandse Zeeklimaat is het hier in de zomer een aangename 25 tot 30 graden. Lekker ontspannen het strand, of kies voor één van de vele mooie baaitjes die de regio rijk is. Met je eigen auto of een huurauto kun je de hele regio gaan bekijken. Het bezoeken van deze dorpjes is de moeite waard. Stop onderweg bij een verborgen baai om daar even helemaal tot rust te komen en een frisse duik te nemen.

Barcelona als hoogtepunt van de regio

Een bezoek aan de Costa Brava is eigenlijk niet compleet als je geen bezoek aan Barcelona gebracht hebt. Deze wereldstad is het bruisende centrum van de regio en is goed bereikbaar. Bezoek met een georganiseerde reis, het openbaar vervoer of je eigen auto deze stad en geniet van hoogtepunten als de Sagrada Familia, de Rambas of voetbalstadion Camp Nou. Voor vakantiegangers die met het vliegtuig naar hun vakantiebestemming aan de Costa Brava gaan, is het vliegveld van Barcelona een veel gekozen vliegveld. Een vliegticket naar Barcelona is tegenwoordig voor een scherpe prijs te verkrijgen en vanuit deze luchthaven zijn de verschillende populaire bestemmingen in de regio prima te bereiken.