Hoe vind je niet-toeristische plekken op vakantie?

Wanneer je een leuke stedentrip op de planning hebt staan, wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk uithalen. Natuurlijk kun je naar de meest bekende hotspots gaan, maar hoe leuk is het om de niet-toeristische plekjes van je bestemming te ontdekken? Juist deze onontdekte locaties kunnen je vakantie onvergetelijk maken. Om deze rustige en vaak bijzondere plekken te vinden moet je als een echte local op reis gaan. Hoe reis je als een local en ervaar je dus de meest buitengewone plekjes in de stad of het land van jouw bestemming?

Leer de locale taal

Eén van de belangrijkste oorzaken van een geslaagde vakantie is het leggen van contact met de lokale bevolking. Want als je deze contacten hebt gelegd, zul je merken dat ze je graag willen helpen met het vinden van de niet-toeristische plekken in de stad. Om een band op te bouwen met de lokale bevolking kun je de taal leren. Oefen de belangrijkste woorden en zinnen alvast thuis of op locatie en zorg dat je de taal ook enigszins begrijpt. Natuurlijk zijn sommige talen lastig om te leren, maar met de basisvocabulaire kom je al een heel eind. Wil je je echt goed voorbereiden? Kijk dan eens naar een taalcursus op www.ebc.nl

Eet en reis als een local

Als je de taal ietwat spreekt ben je al een heel eind op weg. Daarnaast is het belangrijk om je niet als een typische toerist te gedragen. Eet bijvoorbeeld niet bij de toeristische restaurants maar haal eten bij de lokale tentjes. Op deze manier doe je leuke contacten op en zul je ook sneller naar niet-toeristische plekken geleid worden. Hetzelfde geldt voor je vervoer: hoe reist de lokale bevolking op je plek van bestemming? Reis op dezelfde manier en je zult merken dat dit leuke contacten oplevert.

Geen hotel

Om helemaal het complete vakantiegevoel te ervaren kun je er ook voor kiezen om ook ‘s nachts bij een local te verblijven. Op deze manier sta je dichtbij de plaatselijke bewoners en zul je dus ook sneller tips krijgen over de niet-toeristische plekken. Kies wel een betrouwbare plek uit en ga niet zomaar overal slapen. AIRBNB is een mooi voorbeeld van hoe je op een veilige manier bij de locals kunt slapen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *