Nederlanders bereiden zich slecht voor op vakantie!

Wist je dat maar liefst 70% van de Nederlanders slecht voorbereid op vakantie gaat! Dit blijkt uit een recent onderzoek van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In 2017 kampten ongeveer 700.000 Nederlandse toeristen met een probleem en klopten bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan. Daarvan waren er 2.300 ernstige problemen zoals een vermissing, stergeval, ongeluk of ziekenhuisopname. Volgens het ministerie hadden een aantal van deze problemen voorkomen kunnen worden door een goede voorbereiding. Om jou met een gerust hart op vakantie te laten gaan hebben we een aantal tips voor je opgeschreven. Want zoals het bekende spreekwoord luidt: een goed begin, is het halve werk!

Heb ik vaccinaties nodig?
Bij een reisbestemming binnen Europa wordt vaak niet gedacht aan vaccinaties. Maar wist je dat het soms wel geadviseerd wordt? Hepatitis A & B en soms zelfs buiktyfus komen vandaag de dag nog steeds voor in landen als Bulgarije, Turkije, Kroatië en Macedonië. Dus laat je adviseren door de GGD over welke vaccinaties je nodig hebt en niet alleen wanneer je buiten Europa reist.

Heb ik een visum nodig?
Voor een aantal bestemmingen buiten Europa is een visum vereist. Voordat je op vakantie gaat is het verstandig om je visum alvast te regelen. Het aanvragen van een visum is niet altijd makkelijk en kan veel tijd kosten. Een visum is vaak een stempel of sticker in je paspoort en wordt afgegeven door de ambassade van het desbetreffende land. In sommige gevallen kun je het visum alvast aanvragen via https://visumcentrale.nl.

Is mijn paspoort nog geldig?
Let op of de geldigheidsduur van je paspoort voldoet aan de eisen van het bepaalde land. Het zou zonde zijn als je vakantie hierdoor niet door zou kunnen gaan. De meest actuele informatie over exacte geldigheid van reisdocumenten kun je vinden op de website van de ambassade, het consulaat of de visumcentrale.

Heb ik een reis- en annuleringsverzekering nodig?
Wanneer je onverwachts iets overkomt in het buitenland, dan ben je hiervoor niet altijd even goed verzekerd. Je zorgverzekering zal bijvoorbeeld niet altijd alle kosten dekken en daarom is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Maar een reisverzekering dekt niet alleen kosten voor ziekte, maar ook wanneer je telefoon wordt gestolen.
Soms kan het voor komen dat je onverwachts niet meer op vakantie kunt. Je bent ziek geworden of er is iemand onverwachts overleden. Sluit daarom altijd een annuleringsverzekering af. Hierdoor kun je bij het annuleren van je vakantie een deel van je kosten terugkrijgen. Soms kun je zelfs tot 100% van je reiskosten terugkrijgen. Bekijk wel goed welke kosten worden gedekt bij het annuleren van je vakantie.

Heb ik een creditcard nodig?
Soms kun je zonder creditcard geen vliegticket boeken. Ook is een creditcard handig voor vooraf boeken van een hotel. Het huren van een auto is vandaag de dag ook bijna niet meer mogelijk zonder creditcard. Met een creditcard kunnen ze namelijk eventuele verkeersboetes en schades innen. Ook is het nodig voor de borg en het eigen risico. Kortom, een creditcard is onmisbaar op reis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *