Overwinteren in de zon?

Veel mensen kiezen ervoor om in de winter naar Zuid-Europa te vertrekken. Sommige mensen nemen een korte vakantie, maar er zijn ook veel mensen die ervoor kiezen om een huis in Zuid-Europa te kopen en de hele winter in de zon te blijven. Populaire bestemmingen om een huis te kopen zijn Spanje, Portugal, Italië en Griekenland. Zit jij er ook over te denken om een huis in Zuid-Europa te kopen? Wij hebben de mooiste Zuid-Europese streken voor je op een rij gezet.

Bezoek de oudste stad van Europa

Het zuiden van Spanje heeft een hoop moois te bieden. Voornamelijk het oosten van Spanje is zeer populair bij toeristen, maar ook de westkust is enorm mooi. Je kunt bijvoorbeeld een huis kopen in Costa de la Luz. Deze kust ligt aan de Atlantische Oceaan, dit maakt het een uitstekend gebied voor watersporters. Ook als je fan bent van geschiedenis ben je in Costa de la Luz op de goede plek. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Cádiz, de oudste stad van Europa.

De Italiaanse wijnstreken

In Italië vind je de lekkerste wijn. Niet gek, want er zijn enorm veel wijnstreken in Italië. Denk bijvoorbeeld aan Toscane, Sicilië of Veneto. De beste plek om te overwinteren is Sicilië. Dit ligt namelijk het meest zuidelijk. Hierdoor is het er een stuk warmer dan in de noordelijkere streken. Sicilië heeft nog veel meer te bieden dan alleen heerlijk wijn. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar de vulkaan de Etna of bezoek een van de prachtige steden op Sicilië.

Overwinteren op een rustige plek

Ook op Malta vind je ‘s winters zeer aangename temperaturen. Malta is daarom ook zeker een goede plek om je in de winter te vermaken. Het eiland is de perfect plek als je graag op een rustige plek wilt overwinteren. Je zult hier in de winter namelijk niet veel toeristen vinden. Op Malta kun je je vermaken in prachtige steden zoals Valletta en St. Julians. Ook het eiland bij Malta, Gozo, is leuk om te bezoeken. Je kunt hier heerlijk wandelen in de prachtige natuur en mooie dorpjes.