Parkeren Schiphol; verstandig of niet?

Het aantal mensen dat jaarlijks op vakantie gaat is explosief toegenomen in de laatste jaren. Dit is uiteraard te danken aan de economie die momenteel op volle toeren draait. Het gevolg hiervan is dat het aantal vliegbewegingen vanaf Schiphol ook explosief toegenomen is.

Het gevolg daarvan? Steeds meer mensen reizen naar Schiphol af om daar het vliegtuig te pakken. Voor het vervoer naar Schiphol heb je vele mogelijkheden. Je kan de taxi pakken, je kan je laten brengen door vrienden of je parkeert simpel de auto op Schiphol.

Gemak

Een welbekende uitspraak is ‘gemak dient de mens’. Dat geldt ook zeker als je op vakantie gaat. Hoezo maak je het jezelf dan niet makkelijk? Je kan de auto simpel en goedkoop parkeren op Schiphol. Nadat je geland bent, wordt je netjes naar je auto teruggebracht of je auto wordt voorgereden op Schiphol zelf. Wat wil je nog meer?

Het gemak is absoluut één van de voordelen van het parkeren van je auto op Schiphol. Bovendien ben je na landing erg flexibel. Wil je direct even bij familie of vrienden langs? Je bent tenslotte toch met de auto, dus ook dat behoort dan tot de mogelijkheden.

Goedkoop

Het parkeren op Schiphol is door de jaren heen steeds interessanter geworden. Dat komt deels doordat het aanbod flink toegenomen is. Een bijkomend voordeel daarvan is dat de parkeerkosten relatief gezien niet gestegen zijn. Hierdoor is het relatief gezien goedkoop om je auto op Schiphol te parkeren.

Dat wordt nog eens versterkt doordat de taxi’s per 1 januari 2019 duurder zijn geworden. Het BTW percentage voor taxi diensten is gestegen van 6 procent naar 9 procent. Deze stijging moeten de taxi ondernemers uiteraard terug verdienen en dat uit zich in hogere taxi prijzen. Het is dus zeker niet het geval dat een taxi te allen tijde goedkoper is dan het parkeren van je auto op Schiphol.

Prijzen vergelijken

We gaven hierboven al even aan dat het aantal aanbieders van Schiphol parking toegenomen is. Hierdoor is het mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe prettig zou het dan zijn als je een gemakkelijke vergelijkingstool tot je beschikking hebt? Wel, dat is mogelijk. Bij het vergelijken van de prijzen kan je gemakkelijk verschillende filters instellen.

Deze filters hebben bijvoorbeeld betrekking op de manier van parkeren; overdekt, buiten of zelfs Valet parking. Ook kan je ervoor kiezen om gedurende je vakantie de Apk-keuring uit te laten voeren of je auto grondig te laten wassen. Daarnaast kan je ook nog een bepaald aantal minuten selecteren; dit geeft de maximale afstand aan van jouw auto tot aan Schiphol.

Graag komen we nog even terug op de vraag van dit artikel; is het parkeren van je auto op Schiphol verstandig of niet? We kunnen gerust stellen dat het absoluut verstandig is. Je bent flexibel, het is relatief goedkoop en je bent niet afhankelijk van derden zoals taxibedrijven of vrienden/familie. Met de handige vergelijkingstool heb je bovendien direct inzicht in de meest gunstige prijzen.