Redenen om Denia aan de Costa Blanca te bezoeken

Al jaren is Denia een van de meest aantrekkelijke vakantiebestemmingen aan de Costa Blanca. Een vakantiehuisje in Denia huren is dan ook zeker een aanrader. Een week lang verblijven in de Spaanse zon en genieten van de prachtige omgeving is zeker geen straf. Wij hebben in dit artikel een aantal redenen verzameld om Denia te bezoeken.

Het kasteel van Denia

Als je op vakantie gaat in de omgeving van Denia, dan kan je niet om het kasteel heen. Het kasteel is echt dé bezienswaardigheid die je bezocht moet hebben tijdens je vakantie in of nabij Denia. Het kasteel heeft een prachtige ligging op de top van een heuvel, zo kan je genieten van een prachtig uitzicht op de kustlijn. Het bouwwerk heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Romeinen.

Historisch centrum

Hou je van cultuur? Dan is het historische centrum van Denia zeker het bezoeken waard. Het centrum kent een fascinerende mix van moderne architectuur, vissershuisjes, moderne straten, elegante gebouwen, oude wijken en kleurrijke straten. Het historisch centrum is gelegen aan de voet van het kasteel.

Watersporten en stranden

Denia kent vele prachtige stranden wat voor veel toeristen al een goede reden is om Denia te bezoeken. De kustlijn is ongeveer 15 kilometer lang en wordt opgedeeld in twee stroken. Las Marinas met comfortabele en lange zandstranden. De tweede strook is Las Rotas dat bekend staat om de rustige en rotsachtige baaitjes. Kortom, Denia heeft een kustlijn van 15 kilometer dat genoeg mogelijkheden biedt om veel plezier op het strand te beleven. Van snorkelen tot watersporten beoefenen. In Las Marinas kan je bijvoorbeeld windsurfen, kitesurfen, kajakken en paddleboarden beoefenen. Voor een combinatie van strand en cultuur is Denia als vakantiebestemming een echte aanrader!