Snel en veilig op Schiphol parkeren

Ga je met het vliegtuig op vakantie of op zakenreis? Dan is de kans groot dat je de auto nabij het vliegveld moet parkeren. Het is hierbij wel van groot belang dat je op de hoogte bent van de verschillende parkeermogelijkheden. Op Schiphol parkeren kan zeer snel, maar het is essentieel dat je je vooraf in de mogelijkheden verdiept. Door je vooraf in de mogelijkheden te verdiepen, voorkom je dat je op het laatste moment naar een parkeerplaats moet zoeken. Hieronder lees je hoe jij snel een veilige parkeerplaats kunt vinden op het grootste vliegveld van ons land.

De auto laten parkeren

Wil je de auto simpelweg voor de deur van Schiphol kunnen parkeren? Dit behoort tot de mogelijkheden! Deze vorm van parkeren noemen we Valet Parking Schiphol. De persoon die de auto voor je parkeert noemen we een valet. Nadat je de auto voor de deur van Schiphol geparkeerd hebt, rijdt de valet met je auto naar de parkeerplek. Hierdoor hoef je niet meer terug te lopen naar het vliegveld. Het bespaart je een hoop tijd en stress als je de auto laat parkeren. De kans dat je nog een vlucht mist is nihil als je voor valet parking kiest. Het missen van de vlucht zal in ieder geval niet meer aan het parkeren liggen.

Voor een korte tijd op Schiphol parkeren

Wil je voor een korte periode op Schiphol parkeren? Dan heeft de luchthaven hiervoor een zeer geschikte officiële parkeergarage. Schiphol parkeren op P1 is bedoeld voor mensen die hun auto korter dan 48 uur moeten parkeren. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je iemand van het vliegveld moet ophalen. Als je binnen twee dagen weer terug bent, kun je ook voor deze garage kiezen.

Behalve P1 heeft Schiphol nog meer officiële parkeerplaatsen. Op P2 kun je niet langer meer parkeren, omdat hier een nieuwe terminal gebouwd wordt. P3 en P4 bestaan nog wel en worden volop gebruikt. Je kunt op Schiphol parkeren zonder te reserveren, namelijk in parkeergarage P3. Het is niet altijd aan te raden om proberen te parkeren zonder te reserveren. De kans is namelijk groot dat je een lange tijd op zoek zult zijn naar een vrije parkeerplek. Het zou zonde zijn als je hierdoor je vlucht mist! Veel mensen geven daarom de voorkeur aan het reserveren van een parkeerplaats. Je kunt ook lang parkeren op Schiphol in P4. Deze parkeerplaats is zeer geliefd, maar een reservering is hier verplicht.

Voordelig parkeren op Schiphol

Wil je voordelig kunnen parkeren als je gaat vliegen? Het is vrij lastig om zelf uit te zoeken welke parkeergarage het voordeligst is, dit ligt namelijk ook aan het moment en het aantal dagen dat je wilt parkeren. Om er zeker van te zijn dat je voordelig uit bent, kun je het beste gebruik maken van een website waarop je parkeergarages kunt vergelijken. Zo kun je vrij eenvoudig uitzoeken welke parkeergarage het meest voordelig is als jij je auto wilt parkeren. Dit kan je veel geld besparen!