Tips en reisinformatie voor safari’s en excursies naar Tanzania

Heb je ooit gedacht aan Tanzania als vakantiebestemming? De staat in Oost-Afrika is bij velen bekend door het eiland Zanzibar, maar Tanzania heeft naast fantastische stranden met Caribische flair zoveel meer te bieden.

Tijdens een Tanzania vakantie kun je de Big 5 zien tijdens een safari, de gigantische Kilimanjaro bewonderen of de beroemde Masai ontmoeten. We hebben alle andere belangrijke reisinformatie voor je samengevat.

De feiten – Alle belangrijke informatie over Tanzania

Toen Sara haar vrienden vertelde dat ze dit jaar naar Tanzania zou gaan, vroegen velen nog steeds ongelovig wat ze tijdens een Tanzania vakantie konden beleven. Pas toen termen als Kilimanjaro, Serengeti en Zanzibar ter sprake kwamen, hadden sommigen een beeld in gedachten. Veel mensen voelen zich op dezelfde manier als Sara’s vrienden, want Tanzania is lang niet zo bekend als bijvoorbeeld Zuid-Afrika of Kenia. Daarom heb ik kort de belangrijkste feiten over Tanzania voor je samengevat:

  • De voormalige Duitse en later Engelse kolonie Tanzania ligt aan de Indische Oceaan, wat betekent dat er het hele jaar door een tropisch klimaat heerst langs de kust. Het klimaat in de berggebieden in het noorden, waar de Kilimanjaro ligt, is vrij gematigd.
  • De hoofdstad van het land is Dodoma, de zetel van de democratische regering is Dar Es Salaam, tevens de grootste stad van het land.
  • De beste tijd om naar Tanzania te reizen is van juni tot september, wanneer de luchtvochtigheid aanzienlijk daalt en de dagtemperaturen tot 35 graden draaglijker zijn.
  • Er worden 125 verschillende talen gesproken in Tanzania, maar maak je geen zorgen: de lokale bevolking op de hotspots spreekt meestal goed Engels, dus je hoeft niet bang te zijn dat niemand je hier begrijpt. Naast het Swahili is Engels de officiële taal van het land.
  • In Tanzania betaal je met Tanzaniaanse schellingen, maar ook Amerikaanse dollars worden hier geaccepteerd en zijn zelfs zeer welkom.
  • Om Tanzania binnen te komen heb je een visum nodig, dat je bij de ambassade van Tanzania of direct bij de ingang kunt krijgen. Dit kost € 50. Zoals altijd moet je je voor je reis informeren over de visum- en inreisvoorwaarden op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vluchten naar Tanzania en Zanzibar

Vluchten van Nederland naar Tanzania worden door veel maatschappijen aangeboden. Je moet een soms een tussenstop in Dubai of een ander Afrikaans land accepteren, zodat de reis meestal tussen de 13 en 20 uur duurt. Ik raad je aan om van Nederland naar het vasteland van Tanzania te vliegen, naar Arusha of Dar Es Salaam, en van daaruit naar het droomeiland Zanzibar te reizen met een binnenlandse vlucht of een veerboot, omdat de reistijd zo veel korter is. De terugvlucht naar Tanzania kost meestal tussen €de 500-600. De enkele vlucht naar Zanzibar vanuit Dar Es Salaam begint bij € 100. De veerboot is met € 30-50 de goedkoopste variant.

Bron: https://tanzaniaspecialist.com/