Tips voor een leuke vakantie op Kreta

Opzoek naar een plek voor een leuke zomervakantie of gewoon een weekje in oktober weg? Kreta is de perfecte vakantiebestemming. Kristalheldere zee, wonderschone zandstranden en wuivende palmbomen.

Leuke stranden

Op kreta vind je genoeg stranden waar je de hele dag kan vertoeven. Kreta is een eiland dus waar je je ook bevindt overal is wel een leuk strandje in de buurt. Een van de mooiste stranden van Kreat is het strand by Far Vai. Dit is het enige natuurlijke palmbomenstrand van Europa. Bij by Far Vai is boven op de heuvel een heerlijk restaurantje waar je tijdens je stranddag lekker wat kan eten.

Lekker eten

Uiteten gaan op Kreta is fantastisch lekker. Je begint de dag bijvoorbeeld met een heerlijke Griekse yoghurt met vers fruit. Lunchen doen de Grieken tussen 13:00 en 16:00, wel vrij uitgebreid zoals we van alle mediterrane landen gewend zijn. Het avondeten doe je na achten. In veel restaurantjes op Kreta wordt alles vers gemaakt en dit proef je duidelijk terug op je bord. Als je uiteten gaat op Kreta, ga dan vooral voor de typische Griekse recepten zoals tzatziki met brood, salade met tonijn en feta, saganaki, de pasteitjes met spinazie en kaas, gevulde groentes met rijst, souvlaki en natuurlijk moussaka. Als je deze gerechten neemt weet je zeker dat je lekker eet. Het bestellen van ‘mezze’ is een aanrader. Dan krijg je een schotel met allemaal kleine hapjes.

Auto huren

Een auto huren is wel een must als je op vakantie gaat naar Kreta. Het is een groot eiland en de meeste dorpen liggen wel een stukje rijden van elkaar af. Van oost naar west is het zeker 4 uur rijden. Als je het hele eiland door wilt crossen kan dit dus makkelijk met de auto. Er zijn veel smalle straatjes en parkeerplekken dus een kleine auto is aan te raden. Op griekipedia staan tips over een auto huren op Kreta.

Check meer reistips op Grandlife!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *