Tips voor het vinden van goedkope vliegtickets

Wist je dat ruim 96% van de Nederlanders zijn ticket niet op het juiste moment boekt. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs van je vliegticket. Om je op weg te helpen volgen hier een aantal tips en tricks, zodat jij straks ook goedkoop het vliegtuig in kunt stappen.

1. Een vliegticket boek je ruim te van tevoren… of op het allerlaatste moment
Er zijn twee ideale momenten om je vliegticket te boeken! Dat is of ongeveer 7 maanden of 6 weken voor vertrek. Vliegtuigmaatschappijen bieden leuke kortingen wanneer je je vliegticket ruim van tevoren boekt. Maar natuurlijk wil de vliegtuigmaatschappij het vliegtuig zo vol mogelijk krijgen, dus op het allerlaatste moment kunnen er ook nog goedkope tickets worden verkocht.
Hou het internet goed in de gaten om te zien hoe de prijs van het vliegticket zich ontwikkelt en kijk daarbij ook naar verschillende aanbieders. Bij sommige websites, zoals Skyscanner, kun je een prijsalarm instellen. Ideaal toch? Zo word je als eerste op de hoogte gesteld van de meest actuele aanbiedingen.

2. Boek op dinsdagmiddag of nacht!
Een vliegticket in de weekenden boeken kan veel duurder zijn. Dit komt doordat dan de meeste mensen hun vlucht boeken. Om het goedkoopste vliegticket te scoren kun je het beste focussen op de dinsdagmiddag of nacht. De reden hiervoor is dat dan de meeste vliegtuigmaatschappijen weten of de weekendvluchten zijn volgeboekt. Als er dan nog lege stoelen zijn, dan worden deze voor een veel lager tarief aangeboden.

3. Flexibel met reisdata
Probeer flexibel te zijn in je reisdata. Wanneer je per se op 1 juli wilt vliegen, dan is de kans aannemelijk dat je niet het goedkoopste vliegticket zult vinden. De meeste vliegticket websites hebben de optie ‘flexibele reisdata’. Hierdoor kun je in één oogopslag zien op welke dagen je het goedkoopste kunt vliegen. Over het algemeen blijken de dinsdag, woensdag en zaterdag de goedkoopste dagen om naar je bestemming te vliegen, terwijl de zondag, dinsdag en woensdag tot de goedkoopste dagen behoren om terug te vliegen. Daarbij geldt ook dat de ochtend vaak weer goedkoper is dan de middag.

4. Koop twee enkeltjes in plaats van een retourtje
Natuurlijk is het boeken van een retourvlucht makkelijker, maar wist je dat het soms loont om toch 2 enkele vluchten te boeken! Het kan zijn dat de ene maatschappij een goedkope heenvlucht aanbiedt, terwijl een andere maatschappij een goedkopere terugvlucht aanbiedt. Het kost even wat zoek en denkwerk, maar uiteindelijk zal je zien dat het je vele euro’s kan besparen. Het is ook aan te raden om sowieso een zaterdag op te nemen in je reisschema, hierdoor ben je vaak ook veel goedkoper uit.

5. Schiphol de ideale luchthaven?
Het meest voor de hand liggende luchthaven is toch wel Schiphol. Maar soms is het voordeliger om te vliegen vanaf Düsseldorf of Brussel. Maak een berekening van parkeerkosten, benzinekosten en eventuele overnachting. Hierdoor kun je precies zien vanaf welke luchthaven je het voordeligst uit bent.

6. Vlieg op ongunstige tijdstippen
Ook het tijdstip van de dag heeft invloed op de prijs van je vliegticket. Kijk bijvoorbeeld eens naar tickets die voor 7 uur in de ochtend vertrekken of juist na 9 uur in de avond. Je zult zien dat je hierdoor aardig wat geld kunt besparen, dan wanneer je tijdens het middaguur gaat vliegen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *