Valencia: de perfecte vakantiebestemming

Spanje is een zeer populaire vakantiebestemming. Het land heeft een enorme kustlijn, er zijn prachtige steden om te bezoeken en in het binnenland van Spanje vind je een hoop mooie cultuur en geschiedenis. Ben je op zoek naar een vakantiebestemming die al deze punten heeft te bieden? Breng dan een bezoek aan Valencia. Deze stad vind je aan de oostkust van Spanje en is enorm populair bij toeristen. Niet gek, want Valencia heeft een hoop te bieden.

Het bijzondere stadspark

Het stadspark van Valencia is misschien ook wel het hoogtepunt van de stad. Het park ligt in de bedding van de drooggelegde rivier de Turia. In het park vind je verschillende bomen, planten en prachtige bloemen. Ook zijn er in het park verschillende speeltuinen, terrassen en sportvelden te vinden en er worden regelmatig evenementen georganiseerd. Het park leent zich perfect voor een wandeling of een fietstocht. Een bezoek aan het park mag daarom zeker niet ontbreken wanneer je op vakantie bent in Valencia.

De Stad van Kunsten en Wetenschap

Aan het einde van het prachtige stadspark vind je de Stad van Kunsten en Wetenschap. In totaal bestaat de Stad uit zes gebouwen. Deze gebouwen worden omringt door water en het is prachtig om tussen de gebouwen door te lopen. In de gebouwen vind je verschillende restaurants, er is een museum, een bioscoop en ook het aquarium is leuk om te bezoeken. Je kunt je makkelijk een hele dag vermaken in de Stad van Kunsten en Wetenschap en het is daarom ook zeker een bezoek waard.

Heerlijk op het strand liggen

Valencia is ook perfect voor mensen die het liefst helemaal niets doen op vakantie. Overdag kun je je vermaken op het strand, de kustlijn van Valencia is namelijk prachtig. Er zijn mooie witte zandstranden, een blauwe zee en de zon schijnt eigenlijk de hele zomer. ‘S avonds verplaats je je gewoon naar de boulevard, er zijn namelijk enorm veel restaurants waar je lekker kunt eten en veel bars om ‘s avonds nog iets te drinken. Je zult je dus zeker niet vervelen in Valencia.