Vliegen met een peuter, welk speelgoed neem je mee?

Laten we eerlijk zijn. Met een peuter in het vliegtuig stappen kan spannend zijn. Gaat hij het eng vinden? Of zullen medepassagiers geïrriteerd raken wanneer hij een huilbui krijgt? Met leuke spelletjes en speelgoed kan je de vlucht aangenamer maken. Wij delen graag met jou onze drie favoriete speelgoeditems voor peuters in het vliegtuig.

  1. Tablet
    Een tablet is een geweldig item als je met kleine kinderen gaat vliegen. Zet er van tevoren alvast nieuwe films en apps op. Zorg er ook voor dat de accu helemaal opgeladen is. Vergeet daarnaast niet om een koptelefoon mee te nemen om naar een film kan kijken. Weet je niet precies welke apps je het beste kunt downloaden? Wij raden Duplo spelletjes, kleurplaten en puzzels aan.
  2. Tekenen
    Tekenen met potloodjes kan een handige optie zijn omdat het geen geklieder oplevert. Maar nog beter is een magnetisch tekenbord. Laat je peuter heerlijk creatief zijn en de mooiste tekeningen maken. Ook leuk is het om hem eerst iets te laten tekenen, waarna jij vervolgens moet raden wat het is. Je zult versteld staan van zijn fantasie! Uiteraard is daarna de beurt aan jou om een tekening te maken en te zien of jouw kind ziet wat het is.
  3. Boekjes
    Als je kindje moe is, kan het voorlezen van een boekje heel ontspannend voor hem werken. Kies voor een verhaaltje dat hij al kent van thuis. Of wanneer hij aandachtig luistert voor een verhaaltje over een kindje dat ook op vakantie gaat. ‘Ikke gaat vliegen‘ en ‘Kaatje in het vliegtuig’. is onze favoriet. Er zitten veel herkenningspunten in het boekje die jouw kind die dag zelf heeft gezien.

Tip
Tot slot nog een tip. Als je ander speelgoed wil meenemen voor je peuter. Kies dan iets dat niet eenvoudig van het tafeltje af kan rollen. Het kan namelijk nog best lastig zoeken worden naar een potlood of dobbelsteentje onder de stoel voor je. Houd er ook rekening mee dat iets met veel geluid minder fijn kan zijn voor medepassagiers. Op zoek naar kinderspeelgoed? Bekijk dan de collectie speelgoed in de Poelweb webshop.