Wandelen, fietsen, of toch liever varen?

Ben jij dol op actieve vakanties? Is het niks voor jou om hele dagen op het strand te liggen, of aan het zwembad te bivakkeren? Dan ben je vast ieder jaar opnieuw op zoek naar een actieve manier om je vakantie door te brengen.

Wandelen

Het handige aan wandelen is dat het overal en altijd kan. Je hoeft er geen extra spullen voor in te pakken, op een paar goede schoenen en passende kleding na dan. Bijna iedereen kan wandelen, ieder op zijn eigen niveau. De meer geoefende wandelaars kunnen kiezen voor een bestemming als Oostenrijk, waar bergachtige wandelingen mooie uitdagingen vormen. Minder getrainde wandelaars kiezen voor een makkelijkere bestemming, of misschien zelfs voor een vakantie waarin wandelen lekker wordt afgewisseld met luieren. Wist je dat je tijdens een citytrip vaak ook heel wat kilometers wandelt? Het valt misschien niet onder de letterlijke definitie van een wandelvakantie, maar tijdens een bezoek aan een grote stad maak je vaak ongemerkt heel wat kilometers.

Fietsen

Een andere manier om op een actieve manier je vakantie door te brengen is op de fiets. Je kunt kiezen voor een fietsvakantie waarbij je iedere dag naar je volgende overnachtingsplek fietst, maar natuurlijk ook gewoon op 1 plek verblijven en vanaf daar per fiets de omgeving verkennen. Fietsen is, afhankelijk van het landschap en je eigen ambities, een rustige manier om toch actief bezig te zijn. Je hoeft geen actieve wielrenner te zijn om te genieten van een actieve fietsvakantie, ook op je normale stadsfiets kom je van A naar B en kun je prima genieten van de omgeving. Houd je wel van wielrennen, dan is een fietsvakantie de perfecte manier om nieuwe plekken te verkennen en door landschappen te fietsen waar je niet zo snel komt, terwijl je tegelijkertijd je skills verbetert en ook tijdens de vakantie aan je conditie blijft werken.

Varen

Vergeleken met wandelen of fietsen is varen misschien iets minder inspannend, maar een bootje huren is een minstens zo leuke en originele manier om de omgeving te verkennen tijdens je vakantie. Hoe actief je bezig bent hangt een beetje af van het type boot dat je huurt. Kies je voor een zeilboot dan kan varen behoorlijk hard werken zijn, maar je kunt natuurlijk ook een sloep huren en heerlijk relaxed door rustige wateren varen. Wil je een bootje huren laat je dan goed informeren over de tarieven, maar ook bijvoorbeeld over de eventuele noodzaak om een vaarbewijs te hebben. Wil je een sloep huren hoef je je hier vaak geen zorgen over te maken, maar een wat grotere boot vraagt vaak om een wat meer geoefende kapitein.