Welk kofferformaat past bij mijn vakantie?

Je gaat op vakantie en daar heb je zin in, maar je bent nog op zoek naar een geschikte koffer. Hoe weet je nu welke koffer het beste past bij jouw vakantie? Je wilt natuurlijk wel genoeg mee kunnen nemen, maar een te grote koffer is weer een gesjouw. Boerema Lederwaren helpt jou bij het kiezen van jouw koffer.

Weekendje weg
Ga je een stedentrip doen of misschien een lang weekend naar familie in het buitenland? Voor een weekend weg is een kleine handbagagekoffer ideaal. Deze koffer is kleiner dan 56 cm en kun je meenemen als handbagage in het vliegtuig. Dit heeft als voordeel dat je de koffer niet hoeft in te checken voor vertrek. Je mag deze dus bij je houden in het vliegtuig. In een handbagage koffer kun je precies alles kwijt voor een paar dagen weg. Dit houdt in dat je ongeveer 10 kilo mee kunt nemen.

 1 tot 2 weken weg
Als je niet veel spullen nodig hebt, zou je voor een week nog uit de voeten kunnen met een handbagage koffer. Als je langer op vakantie gaat of meer spullen wilt meenemen,  is het aan te raden om een iets grotere koffer te nemen. Kies dan voor een middelgrote koffer. Deze zijn ongeveer 69 cm. Je kunt hiermee 15 kg meenemen. Ideaal om al jouw vakantiespullen in kwijt te kunnen en een stuk fijner dan te moeten proppen

2-3 weken weg
Voor een vakantie van drie weken kun je het beste een grote koffer meenemen. Deze zijn tussen de 75 en 90 cm hoog en er past 20 kg in.

Ook als je van jezelf weet dat je veel spullen mee wilt nemen voor jouw vakantie van twee weken, is het een goed plan om een grotere koffer mee te nemen. Tip: De koffer is er natuurlijk niet alleen om dingen naar jouw vakantiebestemming te vervoeren. Maar ook om juist dingen weer mee terug te nemen naar Nederland. Door hem van te voren nog niet vol te laden, kun je veel leuke souvenirs mee terugnemen! Reiskoffer kopen? Kijk in onze webshop!