Zwemmen in IJsland

Als je een rondreis in IJsland maakt vergeet dan niet je zwemkleding mee te nemen! Je kunt er namelijk heerlijk zwemmen. Ook als het buiten lekker koud is kun je van een heerlijk warm badje genieten. Er zijn dan ook veel plekken waar dat kan. Wij zullen je in deze blog laten weten welke je echt niet mag missen!

Seljavallalaug: dit bijzonder zwembad ligt aan de zuidkust van Ijsland. Het is erg moeilijk te bereiken, maar dit maakt het juist een avontuurlijke reis! Dat het erg afgelegen ligt maakt het erg primitief. Je kunt hier dus echt van alle rust genieten. Dit bad wordt alleen niet beheert, dus kan de kwaliteit van het water voor sommigen niet goed genoeg zijn.

Mývatn: dit bad is net zo lekker als de bleu lagoon, maar een stuk goedkoper en er komen veel minder toeristen. Je kunt hier prima vertoeven in de winter, maar ook in de zomer. Naast het bad bevinden er zich nog wat kleine hotspots naast, waar je ook lekker in kunt gaan zitten.

Als je in Ijsland op vakantie gaat kun je er eigenlijk niet omheen: de bleu lagoon. Dit is een prachitg bad. En het ligt erg dicht bij het vliegveld. Je kunt hier heerlijk geniet, maar het is wel erg druk. Bijna alle toeristen gaan hier namelijk heen. Als je liever iets rustigers wilt kun je gelukkig ook nog op veel plekken terecht, dus maak je geen zorgen!

Hofsos: de baden van Hofsos hebben een schitterend uitzicht. Het is gelegen in het noorden en je kunt hier uitkijken over het fjord en ook over bergen. Het leuke aan deze baden is, is dat er ’s avonds een fijne muziek met kaarslicht wordt aangezet. Dit zorgd voor een heerlijk ontspannen sfeer.

Drangsnes: Op het schiereiland zijn wat hotspots te vinden. Je zult hier veel locals tegenkomen, wat het erg leuk maakt. Ook heb je er een prachtig uitzicht over het fjord en de rotskusten van het eiland.

Waar je dus ook bent op Ijsland, je kunt altijd wel een bad vinden waar je lekker tot rust kunt komen. Dit heb je natuurlijk ook wel nodig als je het hele land rondreist.

2 antwoorden
  1. Julie Olesen
    Julie Olesen zegt:

    4: Zwemmen met uitzicht op bergtoppen In het Noorden van IJsland ligt het kleine plaatsje Hofsos. Elk dorp heeft wel een eigen zwembad. En dit is een van de mooiste locaties voor een openbaar zwembad! Baantjes trekken met een prachtig uitzicht op de nog met sneeuw bedekte bergpieken en zee. Wie wil dat nou niet? Als je geen zin hebt om baantje te trekken is er ook een hottub.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *