De drie beste windsurfbestemmingen

Windsurfen kan je vakantie net dat beetje extra geven. Houd jij van sportieve vakantie’s of ben jij gewoon gek op windsurfen? Dan moet jij zeker naar een vakantiebestemming waar je kunt windsurfen. Maar welke plek zijn het beste? Funsport Makkum heeft voor jou een top drie gemaakt.

Tarifa, Spanje
Een beetje windsurfer heeft de naam Tarifa al wel voorbij horen komen. Er staat hier namelijk een erg harde wind en die komt ook nog eens uit twee richtingen. De Levante uit het oosten en de Pniente uit het westen. Deze harde wind zorgt voor ideale omstandigheden om te windsurfen. Niet vreemd dus dat dit de hoofdstad van Europa is als het over windsurfen gaat! Vanuit de hele wereld komen surfers naar deze Spaanse stad. En een mooie bonus, is het warme weer. Het zonnetje maakt het surfen nog beter. Ook na het windsurfen is er volop te doen. De stad heeft een prachtig oud centrum, vele terrasjes en een alles behalve saai nachtleven. Dat klinkt toch haast als een paradijs?

Cascais, Portugal
Alweer zo’n heerlijk warm land, Portugal! De beste plek om te gaan windsurfen is onmiskenbaar Cascais. En als je daar dan toch bent is het strand Praia do Guincho, de beste plek. De wind blaast hier vanaf de Atlantische oceaan, waardoor er hoge golven ontstaan. Zo hoog zelfs dat het vooral voor geoefende windsurfers geschikt is. Het feit dat de Wereldkampioenschappen Windsurfen hier zijn geweest zegt wel genoeg. Ook hier geldt weer dat er naast het surfen genoeg te doen is. De hartelijke Portugezen verwelkomen je graag in de vele restaurants en de mooie stranden.

Gardameer, Italië
En we blijven nog even in Zuid-Europa. Het Gardameer is een van de bekendste van die meren van Italie. En ook een geweldige plek om te windsurfen!  Ook voor minder ervaren windsurfers is het Gardameer een goede plek om te starten. De wind waait het hardste ’s morgens, waarna het later op de middag wat meer gaat liggen. ’s Middags is daarom een uitgelezen moment om te oefenen.  Even geen zin meer in het water? In de prachtige omgeving liggen mooie dorpjes en veel terrasjes waar je kunt genieten van de uitstekende Italiaanse keuken.