Onbezorgd op vakantie

Na het boeken van je vakantie begint de voorpret vaak al. Om te zorgen dat je vakantie echt zorgeloos verloopt, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Hiervoor kun je uit verschillende varianten kiezen. Welke verzekering is nu waarvoor? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Kortlopende reisverzekering

Ga je maar één keer per jaar op vakantie en korter dan zo’n drie weken, dan is een kortlopende reisverzekering waarschijnlijk het voordeligst. Met een kortlopende reisverzekering is onder meer je bagage verzekerd en noodhulp in het buitenland. Met aanvullende modules kun je de dekking nog verder uitbreiden. Het verschilt per verzekeraar wat er precies door de reisverzekering wordt gedekt, kijk dus niet alleen naar de hoogte van de premie bij het afsluiten van een reisverzekering. Vaak wordt door een reisverzekering met een lage premie ook minder gedekt.

Doorlopende reisverzekering

Ga je vaker per jaar op vakantie of ga je een keer per jaar voor een langere periode weg, dan is het waarschijnlijk het verstandigst om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Hiermee ben je het hele jaar door verzekerd als je op reis gaat, ook als dit een weekendje weg in eigen land is. De dekking van een kortlopende en doorlopende reisverzekering verschilt in principe niet en ook bij de doorlopende reisverzekering kun je verschillende modules afsluiten.

Speciale reisverzekeringen

Ga je voor stage of studie naar het buitenland? Of je voor langere tijd backpacken? Dan is een normale reisverzekering vaak niet geschikt. Ook als je vrijwilligerswerk in het buitenland gaat doen, heb je waarschijnlijk een speciale reisverzekering nodig en hetzelfde geldt als je een gevaarlijke sport gaat doen op vakantie. Informeer in deze gevallen altijd bij de verzekeraar welke reisverzekering voor jouw buitenland avontuur geschikt is.

Annuleringsverzekering

Heb je een reis geboekt, maar overlijdt vlak voor je vakantie een naast familielid dan wil je waarschijnlijk niet meer naar je vakantiebestemming afreizen. Voor dit soort gevallen bestaat de annuleringsverzekering. Deze verzekering kun je vrijwel nooit last minute regelen, vaak moet je deze direct of kort na het boeken van je vakantie afnemen.

Dekking

Wil je een doorlopende reisverzekering afsluiten, dan is het goed om op de dekking te letten. Sluit je een verzekering af met Europa- of werelddekking? Vooral als je een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten met Europadekking is het altijd goed om in je achterhoofd te houden dat je deze verzekering moet omzetten als je een keer verder wil vliegen. Check daarnaast je zorgverzekering, vaak ben je in het buitenland alleen naar Nederlands tarief verzekerd voor zorgkosten. Een bezoekje aan het ziekenhuis heb je vast niet op het programma staan, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En vaak zijn de zorgtarieven in het buitenland veel hoger dan in Nederland. Mocht je Nederlandse zorgverzekering dit niet dekken, sluit dan een reisverzekering met medische kostendekking af. Zo voorkom je vervelende financiële verrassingen en kun je écht onbezorgd op vakantie!