Op vakantie in Flevoland?

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan in Flevoland? Goed idee! Flevoland is de jongste provincie van Nederland, maar dat wil zeker niet zeggen dat er niks te doen is. Als je op vakantie gaat, is het wel fijn om op een gezellige plek te overnachten.

Wij hebben een aantal opties voor je opgezocht en geven je ook een paar tips voor je vakantie. Lees dus snel verder!

Campings

Voor wie graag lekker rustig aan doet en niet bang is om wat simpeler te leven is een camping een goed idee. Ook wanneer je met kinderen naar Flevoland gaat, is dit een uitstekende keuze. Voor de kinderen is er namelijk genoeg te beleven op een camping.

In Flevoland is er een groot aanbod aan campings en vakantieparken. Dus of je nou in een tent gaat of toch liever een huisje hebt: het is geen probleem.

Hotels

Toch liever wat meer luxe? Kies dan voor een hotel! Er zijn verschillende hotels in Flevoland. Een goede keus is een hotel in de buurt van Biddinghuizen. Biddinghuizen is een rustig en klein plaatsje, maar ligt vlakbij allerlei dingen die je gezien en gedaan moet hebben tijdens je vakantie.

Ook als je niet op vakantie bent, maar bijvoorbeeld een afspraak in de buurt hebt, is dit een uitstekende keuze. Voor een zakelijke overnachting ben je ook hier op de juiste plek.

Je kan namelijk inchecken tot middernacht, ideaal wanneer het te laat is om nog naar huis te rijden. Ook heeft elke kamer een eigen bureau. Als je tijdens je vakantie nog even moet werken of je tijdens je zakenreisje nog wat moet voorbereiden, is dit dus geen probleem.

Wat te doen?

Er zijn in en rondom Flevoland genoeg dingen te doen en te bezoeken. Allereerst heb je in Flevoland de steden Lelystad en Almere. Bij Lelystad ligt Batavialand, waar je alles kunt leren over de VOC. Liever winkelen? Ook dat kan in Lelystad in Bataviastad. In Almere kan je ook terecht voor een lekker dagje shoppen.

Wil je wat meer spanning? Ga dan naar Walibi in Biddinghuizen. Dit pretpark is vlakbij je hotel, als je kiest voor een hotel in de buurt van Biddinghuizen. In Walibi heb je gegarandeerd een hele dag lol.

Het water over

Aan de andere kant van het water, in Gelderland, liggen verschillende Hanzesteden. Bezoek het oude stadje Elburg en beklim de toren of ga de dolfijnen bezoeken in het Dolfinarium in Harderwijk.

Je leest het: er zijn genoeg overnachtingen en dingen te doen in Flevoland!