Vliegangst overwinnen

Heel veel mensen hebben te maken met vliegangst en durven daarom het vliegtuig niet in te stappen. Toch kun je voldoende maatregelen nemen om de vliegangst te overwinnen. Je kunt er dus wel degelijk iets aan doen.

Vliegangst bij voetballers en bekende filmsterren

De bekende voetballer Dennis Bergkamp had het en stapte echt het vliegtuig niet meer in en B.A. uit The A Team had het ook. Hem sloegen ze voor elke vliegreis die gemaakt moest worden knock out. Vliegangst dus. Claustrofobische vliegangst. Of specifiek vliegangst voor een lange vlucht. Vervelend natuurlijk, maar vliegangst overwinnen kan wel degelijk. Ook door gewoon heel simpele maatregelen te treffen.

Zorg dat je altijd op tijd op het vliegveld bent

Heb je met vliegangst te maken of voel jij je niet helemaal senang in en rond de vlieghaven, zorg dan in elk geval dat je altijd op tijd bent en dat je je niet hoeft te haasten. Kijk rond, kijk naar vertrekkende en aankomende vliegtuigen en lees een krantje. Zo wen je aan de omstandigheden.  Troost je bovendien met de gedachte dat vliegen veilig is, want de kans dat je een ongeluk krijgt is 1 op de 11 miljoen.

Probeer meer kennis op te doen van de techniek van een vliegtuig

Turbulentie is iets waar de meeste mensen met vliegangst heel erg bang voor zijn. Die vliegangst overwinnen kan door je in te prenten dat turbulentie dan weliswaar vervelend is, maar totaal ongevaarlijk. Het is slechts een beweging op de golven van de lucht. Wat ook kan helpen je vliegangst te overwinnen is beter inzicht te verwerven in de techniek van het vliegtuig. Lees een boek en zoek dingen op internet uit. Het helpt je het vertrouwen in het vliegtuig te herwinnen.

Weet wat je eet voor een vlucht

Let ook eens op wat je eet voor je het vliegveld instapt. Laat koffie en chocolade links liggen voor je gaat vliegen omdat juist deze producten nervositeit aanwakkeren. Drink wel water en sapjes en ter bestrijding van de stress kun je een biertje of een wijntje nemen. Houd het dan wel bij een. Vliegangst overwinnen kan ook door bewuster met je ademhaling om te gaan. Probeer met name door de buik in te ademen.

Omdenken: remedie tegen vliegangst

Iedereen weet tegenwoordig wat omdenken. Laat dit nou ook een manier zijn om vliegangst te overwinnen. Gedachten beïnvloeden je gevoel. Denk dus aan de bestemming van je vliegreis. Zie je zelf al aan het zwembad liggen in plaats van te denken aan de crash die je gaat maken met het vliegtuig. Helpt echt, het visualiseren van je vakantiebestemming. Ook afleiding zoeken helpt. Gewoon door een filmpje te kijken of muziek te luisteren. Tenslotte kun je ook vliegangst medicijnen nemen, het geniet de voorkeur eerst de andere zaken te proberen.

Volg een cursus en je komt echt van vliegangst af

Het beste is een vliegangst cursus in Groningen te volgen. Op die manier kun je écht je vliegangst overwinnen. Besef wel dat dit niet de meest voordelige manier is om je vliegangst te overwinnen.