Waar boek jij jouw vakantie?

Er zijn ontzettend voor reisorganisaties en er komen er steeds meer bij. Daarnaast zijn er verschillende websites die reisorganisaties vergelijken of je helpen bij het vinden van een goede aanbieding. Maar op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Waar je op moet letten, lees je in deze blog.

Waar moet je op letten?

Wat is inbegrepen?

Belangrijk is dat je je niet helemaal vastpint op de eerste prijs die je ziet. Bij veel reisorganisaties komen er bijvoorbeeld op het einde nog boekingskosten bij. Ook kan een reis bij de ene aanbieder goedkoper zijn dan bij een ander, maar als het totale plaatje maakt, kan het zomaar zijn dat de tweede goedkoper is. Bijvoorbeeld doordat je nog moet bijbetalen voor bagage of transfers, of omdat bij de ene wel ontbijt inbegrepen is en bij de andere niet. Kijk dus altijd goed wat er bij in zit.

Verzamelwebsites

Daarnaast is het handig om eens gebruik te maken van verzamelwebsites die vakantie aanbiedingen van diverse reisorganisaties vergelijken. Een goed voorbeeld hiervan is TravelHunter. Zij plaatsen per bestemming de beste aanbieding. Soms is dat een aanbieding van TUI, maar het kan ook een aanbieding van Corendon, Sunweb of VakantieDiscounter zijn. Zo weet je dat je de beste aanbieding hebt, zonder dat je het hele internet hoeft af te struinen.

Veiligheid

Naast dat je niet te veel wilt betalen, wil je natuurlijk ook boeken bij een veilige website. Want hoe vervelend is het dat als een reisorganisatie straks failliet is, dat jouw vakantie niet meer door kan gaan? Dan wil je natuurlijk niet je geld kwijt zijn. Let daarom wanneer je boekt bijvoorbeeld op het ANVR en SGR logo. Als een reisorganisatie bij ANVR en SGR is aangesloten, dan krijg je gewoon je geld terug op het moment dat een reisaanbieder failliet gaat.

Binnenkort je vakantie boeken? Je weet nu waar je op moet letten. En verder geldt natuurlijk, geniet lekker van je vakantie en alle voorpret.