Welke items neem ik mee op fietsvakantie? Lees het hier!

De zomer staat weer voor de deur: de ideale tijd om weer vaker de fiets te pakken. Natuurlijk is het lekker om een dagje door de mooie Nederlandse landschappen te fietsen, maar heb je ook al eens nagedacht over een fietsvakantie? Maak een weekendtripje naar een stad en verken de omgeving op jouw stadsfiets, of stap op jouw e-bike en maak er een lange vakantie van. Dit is dé manier om nog meer van ons mooie landje te ontdekken. Zo kom je op plekken die je nog niet eerder hebt gezien.

Ben je overtuigd en ga je binnenkort op fietsvakantie? Dan is de vraag: wat neem je mee? Met deze paklijst helpen we jou een eindje op weg. Dan kun je van te voren nog even langs de fietsenwinkel, voordat je vertrekt.

Ga je kamperen of boek je een B&B?

Natuurlijk is het allereerst van belang om te beslissen hoe je wilt overnachten: neem je je tentje mee en ga je kamperen, of ga je overnachten in B&B’s en hotels?

Wanneer je gaat kamperen is het allerbelangrijkste natuurlijk de tent! Vergeet ook de haringen en het onderzeil niet. Het standaard kampeergerei (denk aan een slaapzak, slaapmatje, kussen) mag ook niet ontbreken. Ga je bij de tent eten? Dan is een blikopener, kurkentrekker, pan en een gasbrander geen overbodige luxe. Denk ook aan een inklapbaar stoeltje en borden, bestek en een kopje.

Wil je het iets luxer aanpakken en overnacht je liever in een bed-and-breakfast, dan heb je het merendeel van de hierboven genoemde spullen niet nodig. Wellicht is een inklapbaar stoeltje wel handig, voor het geval je onderweg even bij wilt komen en wilt genieten van de natuur.

Verwacht het onverwachte

Natuurlijk heb je je goed voorbereid op jouw fietsvakantie en ben je in het bezit van een fiets van goede kwaliteit. Toch kan er onderweg altijd iets gebeuren. Wees daar op voorbereid. Neem bijvoorbeeld een bandenplaksetje, een klein fietspompje en een schroevendraaier setje mee.

Onmisbare kleding tijdens de fietsvakantie

Niets is zo veranderlijk als het weer, al helemaal in Nederland! Het is daarom erg belangrijk goed na te denken over de kleding die je meeneemt. Onmisbare items zijn een winddicht jack, regenjack, zwemkleding, fietsshirt en -broek, fietshandschoenen, en een zonnebril en pet!

Smeren, smeren, smeren!

Doordat je tijdens het fietsen in beweging bent, en je de koele wind langs je lichaam voelt, heb je vaak niet door dat je huid aan het verbranden is. Neem daarom altijd zonnebrandcrème mee en smeer je goed in! Ook het gebruik van anti-insectenspray is geen overbodige luxe.

Goede voorbereiding is het halve werk. Met deze paklijst ben je zeker al een end op weg. Wij wensen je een fijne fietsvakantie!